First day of Bergen in pictures

DSC_1344

Vi ankom til Bergen uden problemer og blev som lovet hentet af vores vært i Lufthavnen. Så kørte vi til Lille Damsgårdsveien, som ligger ret centralt. Der var mørkt da vi ankom, men udsigten fra lejligheden var ikke at tage fejl af. Den var virkelig alt for fed! Det var en flot lejlighed med store vinduer, altan og vores vært var rigtig sød. Jeg fik ikke taget billeder om aftenen, men her er nogle fra næste morgen, hvor det var endnu bedre! Efter morgenmaden, som vores vært var så sød at lave til os, gik vi ind mod byen. Det tog ca. 20 minutter at gå derind fra vores sted. Her ser I billeder fra vejen ind mod byen:

DSC_1343
DSC_1347
DSC_1352
DSC_1354

Da vi kom ind til gågaden var der rigtig mange mennesker for der var vist et arrangement. Måske en opvarmning til Norges Nationaldag d. 17. maj? Vi var der nemlig lige weekenden inden. Der var i hvert fald live musik, norske flag og balloner. Vi kiggede lidt i nogle butikker, som vi aldrig gør sammen herhjemme, da vi altid har travlt. Det var ret hyggeligt. Der er et par ret fede butikker med lækre mærker, særligt en der hed Retro kunne vi begge godt have købt os fattige i. Der er mærketøj til både damer og herrer. Blandt andre T by Alexander Wang, J. Lindeberg, Nike, Maria Black og fede norske mærker.

DSC_1364
DSC_1365

Pladsen i indre by var fyldt med mennesker.

DSC_1380
Med Bryggen i baggrunden. Så pænt!

DSC_1419
Ved Bergenhus Fæstning. Jeg var ret glad for de lyseblå døre.

Efter shopping, en tur på Bryggen og ud til Bergenhus Fæstning var vi blevet sultne og fik en bid mad på Café Aura. Det var godt og ret billigt. Dem af jer der følger mig på Instagram, har nok set billedet af min lækre “Kyllingepai” med salat til. Så fortsatte vores tur til Kaigaten, hvor Bergens fine sø ligger. Der var helt vildt smukke blomster omkring, som jeg lige skulle tage en masse billeder af! De er godt nok gode til at plante og passe deres tulipaner, som man finder overalt i Bergen i alverdens farver.

DSC_1447

Derefter fortsatte vi ud mod spidsen af halvøen i Bergen, langs Strandgaten. Vi krydsede gågaden og kom forbi Bergen Teater. Der er godt nok fint derude! Der er en park for enden og man kan se de øer der ligger længere nordvest på og en flot bro i horisonten.

DSC_1466

Så var vi også ved at være trætte! Så vi blev enige om at tage hjemad. Her er et billede ude fra halvøen ind mod byen. Så pænt! Vi kom også igennem et virkeligt hyggeligt område med mange gamle norske huse (se nederste billede). Der ville jeg bo, hvis jeg skulle bo i Bergen. De er så fine og hyggelige.

DSC_1474DSC_1481

Da vi nåede hjem tjekkede jeg min “sundhed” app på iPhone og vi havde gået lidt over 20 km. Vildt, haha! Det var virkelig en hyggelig dag. Vores var ikke hjemme hele aftenen så vi havde lejligheden for os selv. Vi havde købt ind til aftensmad blandt andet lækre rejer, som i øvrigt var mega billige. Så sad vi og nød udsigten resten af aftenen. Jeg kan klart anbefale både vores vært og at besøge Bergen – loved it!

I kan se stedet vi boede lige her og søge billige flybilletter til Bergen lige her. Hvis du selv overvejer at prøve Airbnb, som vært eller rejsende, kan du med fordel bruge dette link til at gøre det. Så modtager vi begge et beløb (samme beløb) der kan bruges til overnatninger. Smart, ikke!?

images

We had a great time in Bergen! When we arrived to the airport our host picked us up as promised. His apartment was really nice with a great view and a balcony. The first two pictures is taken from the apartment – so beautiful! We walked around all day (with breaks of course) and when we got home and checked my health app on my iPhone I realised we walked more than 20 km!

You can see where we stayed here and search for cheap flight tickets to Bergen lige here. If you are considering to try out Airbnb, either as a host or as a traveller, you can do it on this link with a little benefit. Then both of us will receive an amount (the same) we can use when booking accommodation. Great deal, huh?

xoxo, A.

Leave a Reply