Next stop: Bergen

Bergen collagewhite

Bergen er berygtet for at have 300 regnvejrsdage om året (ja, det regner faktisk meget mere end i København!) og hvis man kender mig ved man at jeg ikke er den største fan af regn, men alligevel glæder jeg mig helt vildt til at opleve den smukke by, der ligger mellem syv fjelde lige ud til vandet. Se, lige de billeder! Smukt, ikke? Jeg har faktisk aldrig været i Norge før, så jeg kan også føje endnu et land til min liste. Ja, jeg er en af dem der “samler” på lande og Norge bliver mit 22. land.

De flestes reaktion er “Skal du nu ud at rejse igen!?“. Ja, det skal jeg… Det er jo kun for en lille weekend! For mig betyder det at rejse og opleve ubeskrivelig meget. Derfor prøver jeg at gøre det så ofte jeg kan, så når Norwegian har billige flybilletter, slår jeg oftest til. Denne gang var det virkelig et scoop. Tur-retur fredag-søndag til kun 373 kr. Men måske det er fordi Norge er så skide dyrt når man først er landet, at de lokker sådan!? Haha. Nu må vi se.

Jamen, hvordan får du råd til at rejse hele tiden?” Det kræver faktisk kun lidt planlægning og valg af billige løsninger at komme afsted oftere. Det er ikke luksushoteller, jeg bor på, når jeg rejser! Én gang i mit liv har jeg boet på Marriott Hotel og det var også kun fordi jeg fik et tilbud svarende til det samme, som hvis jeg valgte et almindeligt hotel. Det er hostels eller hos venner. Under mit ophold i Spanien fik jeg desuden øjnene op for Airbnb, som har gjort det nemt og billigt at rejse ofte. Jeg har haft mange gode oplevelser med at booke via firmaet i Spanien (læs mere om Airbnb her) og det er derfor blevet mit foretrukne sted at søge når jeg skal booke overnatninger. Særligt i et land som Norge, kan det være en stor fordel at bo privat, da hoteller dér ikke ligefrem er billige. Ham vi skal bo hos, henter os endda i lufthavnen når vi lander i Bergen i aften! Hvor heldig kan man være!?

Jeg synes at man skal huske at gøre dét, der får glæden til at boble helt nede i maven og man kan ikke gøre det for meget! At rejse gør dét for mig. Hvad gør det for dig?

images

Bergen is well-know for a lot of rainy days, more specifically around 300 a year, and if you know me, you’d know that I’m not that much into rain… However I can’t wait to explore this beautiful city placed between seven mountains right next to the sea. Just look at the pictures, doesn’t it look amazing? By visiting Norway I can also add one more country to my list. Traveling is my passion, so I “collect” countries and Norway will be my 22nd.

Most people reacts like “Are you traveling AGAIN!?” and “How do you have money to travel all the time?”. Actually it only takes a bit of planning and searching for cheap options to travel often. I never stay at luxury hotels when I travel. Once in my life I stayed at Marriott Hotel, but I got a offer as good as if I had stayed at a common hotel. Normally I stay at hostels or friends houses. While living in Spain last year I also tried something new: Airbnb. I had a lot of good experience with booking through this company, so it has actually become my preferred place to look when I book accommodation. Read more about Airbnb here. Especially in expensive countries like Norway it’s an advantage to book through Airbnb, if you want to make your trip cheap. The guy we are staying with even comes to pick us up at the airport, when we arrive tonight at 11pm! How lucky can you get?

My advice is to remember to do do what makes the happiness bubble inside of you and you can’t do it too much! Traveling does that for me. What does it for you?

xoxo – see you in Bergen!

Leave a Reply