The flight to Buenos Aires

FullSizeRenderJeg flyver med hollandske KLM og rejsen med dem har været ganske udmærket indtil videre. Den lange tur er dog udmattende. Kl er nu 7.45 i dansk tid og der er stadig 3 timer til jeg lander. Jeg lander kl 7 i argentinsk tid. Sæderne i flyet fra København til Amsterdam var noget mere komfortable end Norwegians, som jeg ellers altid flyver med og selvom turen kun varede lidt over en time, fik vi valget mellem en sød eller salt snack med valgfri drikkevarer til. Ingen wifi ombord, som hos Norwegian, men de er vist også en af de få der tilbyder det. Turen var meget hurtigt overstået.

I Schiphol, Amsterdams lufthavn, landede jeg ved D gatesene og skulle til E19 for at komme videre. Jeg begyndte at gå og kom ind i ‘Airport Park‘, hvor der er træer, store planter og fuglelyde. Faktisk meget hyggeligt og ret fint, hvis man skal vente på ens forbindelse i mange timer. Godt tænkt!

Jeg tænkte ‘nå, D til E, det kan ikke være så langt’, så da jeg så at American Express havde en stander med gratis internet og stik til at oplade, brugte jeg en af deres computere til at lægge sidste hånd om mine to indlæg (se dem her og her) og til at få lidt ekstra strøm på min Telefon. Vi skulle allerede starte boardingen lidt under en time efter landingen, kl. 19.20, selvom afgang var sat til kl. 20.50, så jeg havde ikke super meget tid. Senere fandt jeg ud af der faktisk var et godt stykke til E. Først skulle jeg igennem paskontrollen, hvor jeg blev spurgt om hvor jeg skal hen, lidt senere ankom jeg endelig til min gate efter en god rask gåtur og efter næsten at tage flyet til Kuala Lumpur fordi jeg kom til at gå til E18 i stedet for E19. Jeg er ofte lidt for afslappet til at starte med, men så bliver jeg nervøs for om jeg når det og løber nærmest til min gate. When will I learn? Nå, men ved gaten kunne jeg stadig gå på internettet, da Schiphol modsat mange andre europæiske lufthavne har gratis wifi ved alle gates, som man kan connecte til uden at skulle udfylde alt muligt. Dét er jeg stor fan af at de har, specielt fordi boardingen af det store fly tog en evighed.

Vi skulle igennem endnu en kontrol, denne gang med maskiner kaldet ProVision. Man skal stå i dem med hænderne over hovedet i 3 sekunder, mens ens ting bliver tjekket som ved alle andre sikkerheds kontroller. Dem havde jeg aldrig set før, så blev lidt overrasket. Men rart at vide at sikkerheden er højt prioriteret, så det er jo kun betryggende. Derefter ventede vi i en lille hal med stole, hvorefter boardingen begyndte.

I flyet
Jeg havde valgt en vinduesplads ved self-checkin, som jeg plejer. Sæderne minder meget om dem i det først fly, måske med en smule mere plads og med en pude og et tæppe. Man har sin egen lille skærm, hvor man kan se film, men det har jeg ikke fået brugt. Jeg havde forventet at jeg ville have lyst til at se film eller serier, så jeg havde sørget for at der var nok ‘Girls’, ‘Breaking Bad’ og ‘House of Cards’ på min computer, men den har jeg ikke engang fået tændt. Jeg har i stedet læst en del i en bog, der hedder ‘Som om jeg ikke er der’ af Slavenka Drakulic. Den handler om en kvindes liv under krigen i eks-Jugoslavien i 1992, hvor hun bliver ført til en fangelejr. Den er barsk og alt er detaljeret beskrevet. Men den er også spændende, så jeg sad med den i 4-5 timer i træk kun afbrudt af en snack bestående af lækre ristede mandler og lidt senere aftensmaden med rødvin til.

I starten af bogen står der skrevet med blyant: “du vil fortryde det”. Som i at bogen er virkelig dyster, går jeg ud fra. Men jeg har endnu ikke fortrudt selvom det er virkelig forfærdelige og grænseoverskridende ting personerne i bogen bliver udsat for. Men det er jo sket med rigtige mennesker, dét er vigtigt at huske, så det er meget relevant at læse, synes jeg. Hvor utilpas man så end bliver af det. Hvis ikke for andet så for at minde os om hvor heldige vi er at vi bor i fredelige, dejlige Danmark. Hvor heldig jeg er, at jeg er endt her. Valget faldt blandt andet på bogen fordi min familie fra min fars side er serbere og selv har været berørte af krigen i det tidligere Jugoslavien. Hvor kan mennesker dog være modbydelige mod hinanden.

Derefter blev jeg træt og lagde mig til rette (så godt som man nu kan) med musik i ørerne. Jeg fik sovet en del, dog vågnede jeg mange gange for at vende mig.

Maden ombord
Det er jo bare flymad, men det er ganske okay og vi har nu fået to snacks og et hovedmåltid med dessert til. Desserten kunne jeg virkelig godt lide! Nam! Aner ikke hvad det var, men godt var det. Noget med chokoladesovs, flødeskum og knas.

Før hvert måltid kommer de venlige stewardesser med varme, fugtige klude til hænderne, hvilket er meget rart. Kl. er nu 8.58 og de har lige været med endnu et. Så vi får nok morgenmad om lidt.

Alt i alt har turen været god. Nu glæder jeg mig bare til at lande!

………………………………………………………………………

I’m flying with Dutch airlines KLM and the trip has been fine so far. The time is 7.45 in Danish time, so I still have 3 hours left before I land at 7 am in Argentinian time. The seats in the plane from Copenhagen to Amsterdam were more comfortable than Norwegians, who I usually fly with, and we even got a sweet or salty snack and beverage free of choice on the short flight. No free wifi on board though, but I think Norwegian is one of the few airlines who offers that.

At Schiphol airport I arrived to gates D and I needed to go to E19 for my next flight. While walking I came through the Airport Park, where there are trees and plants and artificial bird sounds. This was actually pretty nice, I think it is a good idea.

On my way I also found an American Express stand with free internet and sockets for charging, where I stopped to post two posts in my blog and to charge my phone. The boarding would already start less than an hour after landing 7.20 pm, even though the departure wasn’t before 8.50 pm, so I didn’t have much time, cause I didn’t know how far my gate would be. It was quite far but after the passport control and after almost boarding a flight at E18 to Kuala Lumpur in stead of at E19 to Buenos Aires, I reached the right gate. It’s always like this. I’m taking it too easy at the beginning and then I’m in a hurry, in fear of not catching my plane.

While boarding I had access to the free wifi at Schiphol (which every airport should have), without having to fill out anything. This was really nice since the boarding took a long time cause there was another security check.

On board
I chose a seat by the window as I usually do. The seats are pretty much the same as in the first plane, maybe a little more space with a pillow and a blanket. You could also watch movies on the small screen by your seat, but I didn’t use that. I didn’t even open my laptop where I could have watched a bunch of tv shows such as ‘Girls’, ‘Breaking Bad’ and ‘House of Cards’. I was reading in a book called ‘As if I wasn’t there’ by Slavenka Drakulic. It’s about the life of a woman during the war in ex-Jugoslavia in 1992. She is taken out of her normal life and put into a prison camp. The things happening in the camp are horrifying and everything is described in details. Actually, in the beginning of the book someone wrote “you will regret it”, as in the book is really bleak, I guess. But I didn’t regret reading it yet even though I agree it is super scary what happens to the characters. But what is important to recognise is that these things happened to real people and we should know about it. So we can appreciate out peaceful life where we have our own choices to make. Not everyone has that luxury.

After hours of reading I got tired and fell asleep with music in my ears. I slept quite a lot, even though I woke up a lot to change positions. Sleeping while sitting is unfortunately not that comfy.

Food on board
Well, it’s just airplane-food, but it’s not that bad either. So far we got two snacks and a meal with dessert, which was delicious. Something with chocolate sauce and cream. Before every meal the friendly staff brings a warm cloth for your hands, which is actually really nice. Now the time is 8.58 and they just brought one, so I guess we’ll have breakfast soon.

The trip has been quite okay, I can’t complain. Now I’m just looking forward to finally get there!

xoxo

Leave a Reply